Wednesday, January 13, 2016

Viața nu e roz. Sau...e?


Viața nu e roz dar nici neagră nu-i.

E frumoasă...dacă ştii s-o trăiești.

Pân'pe la 18 ani ai impresia că lumea întreagă e a ta. Ai o mulțime de prieteni, alături de care te distrezi în permanență. Părinții îți dau bani ori de câte ori le ceri...
Totul pare minunat.
Mai apoi, când începi să iei viața în piept, te rănesc unii oameni atât de tare încât ajungi să nu mai ai încredere nici în propria-ți umbră. Simți cum se dă în tine ca în hoții de cai.
Dar doar atunci când realizezi că tu însuți ești vinovat atât pentru realizările cât şi pentru eșecurile parvenite de-a lungul drumului tău prin viață, abia atunci începi să vezi lumea așa cum e ea.

Sunt 4 paşi simpli, care trebuie urmați, dacă vrei să faci parte dintre oamenii cu un psihic puternic, care reușesc să profite din plin de tot ceea ce le oferă viața.

Trebuie să înveți să îți controlezi vorbele, în primul rând, pentru că aşa cum zice o vorbă din popor, "gura bate fundul".

Ești om, ai dreptul să greşeşti dar e important să recunoşti şi să îți asumi.

Să nu îți mai pese de gura lumii, pentru că oricum, nu vei reuși niciodată să îi mulțumești pe toți.

Nu în ultimul rând, trebuie să înțelegi că oamenii care te critică sau te contrazic în permanență, nu o fac cu răutate. Ei chiar cred că tu nu ai dreptate. E dreptul lor. Suntem cu toții diferiți, e de la sine înțeles că şi gândim diferit.

No comments:

Post a Comment