Monday, April 20, 2015

Bunӑ! Eu sunt Laura și sunt proastӑ!

 
Avem falsa impresie cum cӑ suntem deștepti, moderni... Deh, avem câteva cunoștințe generale, am hoinӑrit puțin prin lume, am cunoscut persoane aparținând unor diferite culturi, clase sociale ș.a.m.d.
Adevӑrul e cӑ suntem niște ignoranți.
Bine, nu generalizez, doar unii dintre noi.
Tu de exemplu, femeie (+16 ani), când ți-ai palpat ultima oarӑ sânii? Când ai fost ultma oarӑ la un ginecolog, pentru un control de rutinӑ?
Iar tu, bӑrbate, ești sigur cӑ testiculele tale sunt bine, la locul lor, ți-ai fӑcut analizele și știi cӑ nu ești predispus riscului de a face cancer testicular?
Este un subiect delicat, nici pӑrinții nu discutӑ cu noi despre aceste aspecte, nici profesorii la școalӑ și nici mӑcar medicul de familie...
Şi te trezești, pe la 30 și ceva de ani, când ți-ai luat inima-n dinți și-ai mers la un control (indiferent dacӑ prezentai dureri sau erai pur și simplu curios) cӑ te-ai pricopsit cu un cancer. Indiferent dacӑ acesta mai poate fi ținut sub control sau nu, important este cӑ putea fi evitat!
Haideți sӑ lӑsӑm puțin jena la o parte, sӑ ne luӑm inima-n dinți și sӑ mai facem câte o vizitӑ la medic. Nu doar atunci când nu mai putem de durere...
Postare inspiratӑ din realitate. Nu dau mai multe detalii pentru a proteja persoanele în cauzӑ.
Distribuie, cuiva s-ar putea sӑ-i fie de folos sfatul meu...

No comments:

Post a Comment